Facebook Pixel

35 способів приготувати насіння чіа

35 способів приготувати насіння чіа

Крихітні та поживні насіння чіа дуже популярні серед людей, які дотримуються здорового способу життя і стежать за своїм харчуванням. Ці маленькі насіння багаті Омега-3 і вважаються хорошими помічниками від безлічі хвороб. Відрізняючись від інших насіння, вони не впливають на печінку, проте допомагають істотно поліпшити її стан. Під щільною оболонкою зерен міститься багато клітковини, білка, вітамінів і мінералів, які найбільше необхідні для імунітету і для міцності кісток. Крім того, насіння чіа не смачні що спрощує їх використання в якості добавки до різних страв. Всього лише 2 столові ложки містять 138 калорій, що легко насичує організм і забезпечує денну норму клітковини і білка. Ми представляємо 35 способів, як можна з'їсти насіння чіа: 

  1. Чіа і вода. Один з найпростіших способів додати насіння в свій раціон - це додати до них воду. Для приготування такої суміші вам знадобиться насіння чіа і вода. Спосіб приготування: замочити 1/4 склянки (40 г) чіа в 4 склянках води (1 літр) на 20-30 хвилин. Для того, щоб надати напою аромат, можна додати нарізані фрукти або вичавити улюблений фрукт - апельсин, лимон, лайм і грейпфрут.
  2. Чіа з соком. Оскільки вода є не єдиною рідиною, в якій можна замочити насіння чіа, спробуйте ще й інший спосіб. Для цього додаємо 1/4 склянки (40 г) насіння чіа в 4 склянки (1 літр) фруктового соку, перемішати і дати постояти в близько 30 хвилин. Приготований напій, може збагатити організм мінералами і клітковиною. І кілька порцій соку. Просто проконтролюйте кількість цукру в фруктовому соку.
  3. Чіа з пудингом. Можна приготувати пудинг з чіа за тим самим рецептом, що й з водою. Єдина відмінність - це кількість води і час замочування насіння. До такої страви відмінно підійде сік або молоко (можливо рослинне), а також ароматизатори, такі як ваніль і какао. У вас вийти смачну і поживну страву, яке з'їдається миттєво на сніданок і на десерт. Якщо ж вам не дуже подобається цільні зернятка, спробуйте перемелені їх. У такому стані блюдо буде ніжніше і м'якше. Варіантів приготування може бути безліч. Вам залишилося лише тільки вибрати те, що більше до душі та імпровізувати в своє задоволення.
  4. Чіа в смузі. Якщо вам подобається, щоб коктейль був більш поживним, не думайте довго і додавайте насіння чіа до улюблених напоїв. Використовуйте цей продукт до будь-якого смузі, попередньо замочивши їх, щоб вони набрякли, перед додаванням до основної страви.
  5. Начинка з чіа. Незважаючи на те, що багато людей вважають за краще замочувати насіння чіа, їх також можна їсти і сирими. Спробуйте перемолоти зернятка і додавати в будь-яку кашу або напій.
  6. Чіа з зерновими. Спробуйте урізноманітнити свій звичний сніданок, замінивши звичайні пластівці на пластівці чіа. Для цього необхідно замочити насіння на ніч в молоці (можна рослинному) і заправити горіхами, фруктами, цукатами, родзинками або спеціями, такими як кориця та імбир. Щоб приготувати смачне ранкове блюдо, ви можете додати зерна в яблучне, сливове і будь-яке інше пюре з ваніллю.
  7. Закуска з чіа. Якщо у вас занадто швидке і рухливе життя, тоді з насіння чіа можна приготувати чудову легку закуску на швидку руку, яка допоможе впоратися з відчуттям голоду. Не обов'язково це буде випічка. Фруктовий трюфель з чіа - це те, що треба. Сюди додаються фініки, какао і вівсянку.
  8. Смажені чіа. Смачно і корисно додати насіння чіа до пікантних страв, таким як спекотне. Просто додайте столову ложку (15 г) насіння і перемішайте.
  9. Чіа в салаті Насінням можна посипати будь-який салат для надання смаку і заряду енергії. Просто покладіть і перемішайте їх в улюблений салат з овочів. 
  10. Салатна заправка з чіа. Додайте чіа в салатну заправку. У приправах до салатів, з магазину, часто додають цукор. Придумайте свій власний рецепт, який стане здоровою альтернативою звичним закусок.
  11. Чіа запечений в хлібі. Зернятка чіа - це прекрасна добавка до будь-якої випічці, в тому числі й ароматного хліба. Наприклад, ви можете спробувати чіа в домашньому гречаному хлібі, він стане тільки більш корисним і поживним.
  12. Хрумка крихта для м'яса або риби. Ще один цікавий спосіб використовувати насіння чіа як панірування до м'яса або риби. Завдяки хрусткій скоринці з насіння, м'ясо вийде соковитим і ароматним. Подрібніть зерна в порошок, змішайте з панірувальними сухарями. Додавати до паніровці в залежності від ваших уподобань.
  13. Начинка в тістечка. Зазвичай торти містять високий відсоток цукру і жирів. Не дивлячись на це, насіння чіа можуть допомогти поліпшити їх поживні властивості. Додавання зерен в начинки для тістечок поліпшить не лише смак, але і додасть кількість клітковини, білка і омега-3.
  14. Суміш зерен. Якщо вам не до душі трохи ліпковатим текстура насіння чіа, можна змішати їх з іншими зерновими. І не потрібно нічого вигадувати, просто змішайте 1 ст. ложку (15 г) насіння з 180 р рису або киноа.
  15. Батончики для сніданку. Батончики з магазину часто містити багато цукру. І в дійсності, мають стільки ж цукру, скільки цукерки. Тепер у вас є можливість приготувати свою власну закуску з меншою кількістю цукру.
  16. Додаємо до млинців. Якщо ви любите експериментувати, то вам обов'язково повинні сподобатися ці незвичайні закуски, які відмінно підходять до сніданку. Спробуйте додати чіа в начинку для млинців.
  17. У джем. Насіння чіа здатні поглинати рідину в 10 разів більше своєї ваги, що робить їх відмінним замінником пектину для джему та варення. Пектин на смак досить гіркий, тому заміна пектину насінням чіа означає, що в варення більше не буде потрібно багато цукру, щоб на смак воно було трохи підсолоджене. Крім того, варення з чіа набагато легше готується, ніж традиційним способом. Спробуйте додати до фруктів ці чудові зернятка - додаючи рафінований цукор.
  18. Добавка до печива. Якщо ви любитель печива, насіння чіа, зможуть додати вашому коханому рецептом пікантний смак. Кращим варіантом буде вівсяне і шоколадне печиво.
  19. Чіа в протеїнових батончиках. Багато енергетичних батончиків містять цукор і на смак схожі як звичайні ласощі, ніж здорова їжа. Саморобні протеїнові батончики на основі чіа є здоровою альтернативою розфасованим.
  20. Супи і соуси. Насіння чіа можуть стати відмінним варіантом, який замінить борошно для підливи або печені. Просто необхідно перемолоти насіння, щоб утворилася гелевоутворена суміш і додати до страви.
  21. Замінник яєць. Якщо ви не їсте яєць, то фантастичні зернятка чіа можуть стати їх гідною заміною. Як варіант замінника 1 яйця, нам знадобиться 1 ст. ложка (15 грамів) замочених насіння чіа з 3 ст. ложками (45 мл) води.
  22. Додавати в підливи. Насіння чіа - універсальні та є інгредієнтом, який легко змішують з будь-яким соусом. Можете додати їх в домашні рецепти підлив, або додати улюблений продукт з магазину.
  23. Запікаємо в кексах. Повітряні кекси - це улюблене блюдо до домашнього чаювання, їх приємно з'їсти на сніданок або десерт. Додайте до кексів трохи зерняток чіа і вони стануть смачним доповненням як до солоних, так і до солодких варіантів цієї випічки.
  24. До вівсянки. Додавання чіа до вівсяної каші дуже легкий і зручний варіант для сніданку. Він не вимагає великих зусиль і добре підійде до будь-якого виду гарніру. Просто приготуйте вівсянку і розмішайте з 1 ст. ложкою (15 г) вівсяних пластівців.
  25. До йогурту. Насіння чіа - це відмінна добавка до йогуртів. Якщо вам подобається їх текстура, додайте зернятка цілком. Також можна додавати і в подрібненому вигляді.
  26. У крекери. Додавання насіння в крекери не нова ідея. Насправді, багато видів печива містять насіння, для додання їм хрускоту і незвичайного смаку. Покласти чіа в крекери - це хороший спосіб включити їх у свій раціон.
  27. Загущувач для фрикадельок. Якщо ви використовуєте яйця або панірувальні сухарі, щоб зв'язати і згустити фрикадельки, ви можете спробувати замінити їх на насіння чіа. Для звичайного рецепту фрикадельок необхідно додати 2 ст. ложки (30 г) насіння і 455 грамами м'яса або риби.
  28. Енергетичний гель. Спортсмени та люди займаються спортом, які шукають альтернативу комерційно випускається енергетичним гелевим напоїв, могли б звернути увагу на зерна чіа.
  29. Додаються в чай. ​​Найпростіше включити насіння чіа в свій раціон харчування та інші улюблені напої. Додайте 1 ч. ложку (5 г) в чай ​​і зачекайте трохи, щоб настоялися. Спершу зернятка будуть плавати зверху, але в підсумку повинні потонути.
  30. Приготувати коржики. Свіжі коржі приємно їсти з різними начинками, і це смачний метод отримання користі від чіа.
  31. Добавка до морозива. Насіння чіа відмінно підходять до морозива. Найкраще їх змішати або ж приготувати з них пудинг. Для неповторності смаку можна додати і інші компоненти, заморозивши попередньо їх в холодильнику.
  32. Основа для піци. чіа можна використовувати для приготування тіста і хрусткої скоринки для піци. Просто зробіть тісто з додаванням чіа і покладіть зернятка до начинки.
  33. Зробити фалафель. Фалафель з чіа може бути особливо корисним для веганів і вегетаріанців. Можна поєднувати їх з зеленню і різними овочами для того, щоб надати смак і аромат страви. Насіння чіа прекрасно поєднуються з різними овочами та фруктами.
  34. Мюслі власного приготування. Зробити мюслі просто, використовуючи будь-яку суміш насіння, горіхів і вівсяних пластівців. Або те, що вам більше до душі.
  35. Домашній лимонад. Ще один цікавий спосіб використовувати чіа в домашньому лимонаді. Необхідно замочити 1,5 столові ложки (20 г) насіння в 2 склянках (480 мл) холодної води на 30 хвилин. Потім додайте сік 1 лимона і підсолоджувач за смаком.

Також можна експериментувати з додаванням різних ароматних фруктів або ягід, таких як огірок і кавун.

Висновок.

Насіння чіа - це універсальний і смачний продукт. Ці маленькі зернятка додають до випічки, салату, в тісто і безліч інших продуктів, рецептів для насичення організму білком, антиоксидантами і клітковиною. Якщо вам цікавий цей продукт і вам хочеться його спробувати - додайте ці насіння в свій раціон харчування, або спробуйте один з варіантів описаних вище. Замовити і купити насіння чіа - простіше простого. Зателефонуйте нашим консультантам і вони допоможуть підібрати продукт, який сподобався вам найбільше!

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.