Facebook Pixel

7 корисних сніданків для тих, хто не любить вівсянку

7 корисних сніданків для тих, хто не любить вівсянку

Вважається, що сніданок повинен бути основним прийомом їжі в день. Особливо для тих, хто знає що таке аутофагія і практикує интервальное голодування, чи не вечеряючи ввечері, ранкова ситна їжа обов'язкове. І багато для цього вибирають сніданок на основі вівсянки. Вівсянка на молоці, вівсяні пластівці з фруктами, вівсяне печиво - корисний сніданок, це знає кожен. Але для всіх він підходить - на цей рахунок існують різні думки.

Вівсянка в будь-якому вигляді - це складні вуглеводи, після яких показані фізичні навантаження, а не робота за офісним столом. Якщо ви не йдете після сніданку в спортзал або пішки не менше 3 км на роботу, тримати вагу в нормі або схуднути вам навряд чи вдасться.

А якщо ви досить активні в першій половині дня, але просто не любите вівсянку? Багато з тих, хто чесно намагався звикнути до цієї каші, відзначають постійне відчуття тяжкості в шлунку або скупчення газів в кишечнику. А когось просто перегодували вівсянкою в дитинстві, і особливо гидкою вона здавалася в дитячому садку. Так чи інакше, найкращим рішенням буде не мучити себе, а вибрати інший корисний і поживний сніданок.

Гранола із зеленою гречкою

Швидкий, корисний, смачний і хрусткий сніданок - це те, що потрібно для сучасної зайнятої людини. Розберемо це блюдо на складові:

  1. Зелена гречка- це основа. Вона не тільки ситна, а й містить у своєму складі антиоксиданти, клітковину, високий вміст вітамінів і мінералів. На відміну від традиційної "коричневої", їй вдається зберегти більше поживних властивостей і мати більш нейтральний смак, що в свою чергу не перебиває смак інших складових гранола, наприклад горіхів.
  2. Горіхи. Мигдальні, лісові, кешью, волоські і всі ті, що ви віддаєте перевагу. Вони містять жири і білок, які роблять страву ситним. Також можна замінити їх на насіння або змішати в рівних або не зовсім рівних пропорціях - справа смаку.
  3. Те, що надає солодкість. Як правило, додають мед, але ті, хто боїться його нагрівати, можуть замінити його на фінікову пасту, кленовий сироп або сироп агави.
  4. Спеції. Найбільш ходові зазвичай - це кориця і ванільний екстракт, але також можна додати трохи імбиру, кардамону, мускатного горіха, цедри лимона.
  5. Кокосова стружка. Це зовсім не обов'язковий інгредієнт, але може стати родзинкою в даному блюді. Додавши його, чарівним чином гранола із зеленої гречки перетворюється в кокосову гранола із зеленою гречкою. Ось так ось за допомогою одного інгредієнта можна додати райське задоволення до свого сніданку.

Чим заливати гранолу? Коров'яче або рослинне молоко, йогурт. Рецептів гранола безліч, і ми впевнені, що кожен зможе підібрати щось для себе. Ми не рекомендуємо купувати її в готовому вигляді, але якщо ви все ж таки зважитеся, то уважно вивчіть її склад. Такий сніданок можна готувати про запас і він здорово зможе виручити, коли будильник не спрацював, ранок не склався або просто хочеться довше поспати.

 

Тости з авокадо і лососем

Цей сніданок полюбився мільйонам і його вже додали в свої меню заклади, що поважають себе, особливо ті, що спеціалізуються на сніданках. Ось що в нього входить:

  1. Хліб. Можете вибрати будь-який: цільнозерновий, "живий", бездріжджовий і інші. Головне, щоб був якісний. Хороший хліб містить вітаміни групи В і клітковину, яка забезпечує відмінну роботу травної системи. Але ми рекомендуємо уникати хліб з яскраво вираженим смаком (зі спеціями, насінням та іншими добавками).
  2. Авокадо. Крім ніжного смаку і аромату, цей фрукт володіє чудовим складом, в якому поєднуються поліненасичені жири, вітаміни, мінерали, антиоксиданти і харчові волокна.
  3. Червона риба. Можна і не червону, а наприклад, анчоуси або ж тунець. Все те, що поєднується з авокадо, стане альтернативою. Риба - джерело білка, який дарує відчуття ситості і не стане перевантажувати травну систему.

До такої страви можна додати яйце пашот, крем-сир, зелень. Готується воно довше, ніж попереднє, але є більш ситним.

Каша з вишнею і волоськими горіхами

Якщо ви любите кашу на сніданок, але тільки не вівсянку, то думаємо, що такий варіант вам сподобається. Такий сніданок можна назвати класичним, а інгредієнти практично завжди є в будинку. Ця страва - простір для фантазії. Смачно, швидко, корисно, а знадобиться лише:

  1. Ваша улюблена каша, наприклад, булгур. У кожної крупи свої нутритивні переваги, а що спільного між ними - це складні вуглеводи, які зарядять Вас енергією зранку.
  2. Вишня свіжа або заморожена. Можна використовувати будь-які ягоди, навіть годжі, але якщо вибір зупинився на заморожених, то зупиняйтеся на шокового заморожування. Ця технологія дозволяє зберегти користь ягід.
  3. Грецькі горіхи. Чистимо, подрібнюємо, додаємо. Ці ж дії проробляємо і з іншими горіхами, якщо ви хочете замінити волоський.

Яйця скрембл з пармезаном, овочами і зеленню

Насправді, не має значення - скрембл це або омлет, але як нам здається, то перше слово якось екзотично сприймається. Ну адже, правда? У цю страву в основному входять:

  1. Яйця. Універсальний солдат, що стосується сніданків. Як правило, вони легко засвоюються, мають багатий нутрітивного склад, легко і швидко готуються.
  2. Зелень. Вітамінна бомба, королева ароматів, останній штрих у багатьох стравах. Її, як і овочі, ми рекомендуємо вживати щодня. Петрушка, кріп, базилік, кінза, шпинат, рукола і цей список можна продовжувати і продовжувати.
  3. Овочі. Перець, помідори, кабачки, брокколі та інші. Зупинятися довго на їх користь не будемо.
  4. Пармезан збагатить організм кальцієм, а рецептори - задоволенням. 

Для цієї страви можна використовувати як свіжі, так і заморожені овочі. Сир можна замінити на козячий, а для ще більшої ситості додати оливки або маслини.

Чіа пудинг на рослинному молоці

Легкий, навіть можна його назвати весняно-літній. Цей сніданок можна готувати з вечора і кожен раз по-різному його доповнювати. Його основа:

  1. Насіння Чіа. Це Суперфуд, який наробив галасу. Славиться як джерело Омега 3, амінокислот і мікроелементів.
  2. Рослинна молоко. Мигдальне, кокосове або з інших горіхів. Вибір на ринку великий. Зверніть увагу на склад. Пам'ятаємо: більше горіхів, менше цукру, а ще краще його відсутність.
  3. Ягоди або фруктове пюре. Це основний компонент, з яким можна гратися, адже він переважно відповідає за смак. Кисло-солодкий, буде відмінно поєднуватися з ніжною текстурою самого пудингу. Чорні ягоди принесуть особливу користь імунітету.

Цей сніданок підійде, коли хочеться чогось легкого і прохолодного. А ще його можна використовувати як корисний десерт.

Киноа с яйцом всмятку и авокадо 

Можна киноа, а можна і гречку. Авокадо, будь ласка, стиглі, а яйця свіжі. Думаємо, що після такого сніданку Вам буде важко повернутися до вівсянки. За назвою страви можна здогадатися, що знадобиться не дуже багато інгредієнтів, а саме:

  1. Готова варена крупа. Кіноа, як і гречка, багата білком і клітковиною. Це те, що необхідно, щоб надовго забути про голод.
  2. Яйце. Про його користь ми вже згадували, так що тепер поговоримо про смак. Чим більше рідким буде жовток, тим смачніше буде блюдо. Слідкуйте за часом варіння.
  3. Авокадо. Ну що вже тут поробиш, якщо він просто був створений таким корисним, а ще ідеально відповідним для сніданку.

Додавайте оливкова олія, зелень, шматочок сиру. Ви від такого сніданку отримаєте максимум користі і задоволення. Перевірено.

Смузі боул

Не всім, не завжди. Але це дуже смачно. Це варіант актуальний в сезон ягід і коли на вулиці так жарко, що і не хочеться ситного сніданку. Рецептів маса і основними складовими є:

  1. Ягоди. Всі ягоди корисні, вибирайте до смаку, але як маленька підказка - смородина, малина, лохина.
  2. Банан. Ви ж знаєте, скільки в ньому калію? Ну а ще він потрібен для тієї самої шовкової текстури смузі.
  3. Насіння Чіа або льону. Щоб і необхідність в Омега 3 покрити.
  4. Горіхи. Бажано замочені, свіжі і смачні.

Такий сніданок оцінять і ті, хто дотримується рослинного харчування і навіть в пост можна дозволити такі ласощі.

Ось так легко і просто можна обійтися без вівсянки на сніданок. За бажанням в будь-яку страву для поживності можна додавати дієтичні добавки - пророщені зерна, ягоди годжі, спіруліну, протеїн, колаген, рослинні масла, спеції.

Зміст
  • Гранола із зеленою гречкою
  • Тости з авокадо і лососем
  • Каша з вишнею і волоськими горіхами
  • Яйця скрембл з пармезаном, овочами і зеленню
  • Чіа пудинг на рослинному молоці
  • Киноа с яйцом всмятку и авокадо
  • Смузі боул
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.