Facebook Pixel

Прибуток - вичерпне керівництво з усіх питань

Пробиотики

На корисні бактерії в товстому кишечнику можуть впливати використання антибіотиків, дієта з низьким вмістом клітковини, фруктів і овочів. У всіх цих випадках пробіотики можуть допомогти відновити баланс.

Чому пробіотики так важливі для кишечника?

У нас є трильйони бактерій, що живуть на нас або всередині нас, і більше 80% з них живуть в нашому кишечнику. Джерело За тисячі років спільної еволюції був вироблений особливий механізм взаємодії з важливими для здоров'я бактеріями. Вони допомагають нам синтезувати вітаміни і перетравлювати клітковину. джерело

Дисбаланс наших кишкових бактерій може привести до розвитку хронічних захворювань, включаючи ожиріння, діабет 2 типу та запальні захворювання кишечника. Джерело Цей дисбаланс може виникнути після прийому антибіотиків, які можуть знищити здорові бактерії в кишечнику. Це також може статися при незбалансованому харчуванні. Дисбаланс кишкових бактерій може навіть вплинути на наше психічне здоров'я. Джерело Наприклад, велика частина нейротрансмітерів (хімічні передавачі сигналів нейронів, такі як серотонін, дофамін) виробляється в кишечнику. Науково доведено, що 95% дофаміну синтезується саме в кишечнику. джерело

Тому підтримка балансу і різноманітності цих корисних мікроорганізмів в кишечнику життєво важливо для нашого здоров'я і гарного самопочуття.

Вживання пробіотиків - це один з кращих способів корекції і підтримання належного балансу кишкових бактерій.

Ілля Мечников - «батько прибутків»

Нобелівський лауреат 1908 року Ілля Мечников став основоположником науки про дисбактеріозі і пробіотики

Корінь слова пробиотик походить від грецького слова pro, що означає «просування», і biotic, що означає «життя».

Відкриття прибутків відбулося на початку 20-го століття, коли Ілля Мечников, якого називають «батьком прибутків», зауважив, що сільські жителі в Болгарії доживали до дуже глибокої старості, незважаючи на крайню бідність і суворий клімат. Він припустив, що можливо впливати на стан здоров'я і сповільнювати процеси старіння шляхом маніпулювання кишковим мікробіома за допомогою бактерій, що містяться в кислому молоці. З тих пір безліч наукових досліджень підтвердили і розширили його висновки.

"Численні різноманітні асоціації мікроорганізмів, що населяють травний тракт людини, в значній мірі визначають духовне і фізичне здоров'я людини" - так Мечников сформулював важливість балансу кишкового мікробіома в організмі людини. джерело

Давайте розберемося, що ж таке пробіотики?

Прибуток складаються з корисних бактерій, які допомагають підтримувати здоров'я і працездатність організму

Прибуток - це комбінація живих корисних бактерій і дріжджів, які природним чином живуть в нашому організмі. У багатьох з нас склався негативний стереотип щодо слова «бактерія» як про щось хвороботворних і викликає нудоту. Проте, в нашому організмі є два види бактерій - хороші і погані.

Прибуток складаються з корисних бактерій, які допомагають підтримувати здоров'я і працездатність організму. Ці хороші бактерії допомагають нам у багатьох ситуаціях (включаючи боротьбу з шкідливими бактеріями).

Прибуток є частиною загальної картини - нашого мікробіома (або, іншими словами, мікрофлори). Мікробом - це унікальне співтовариство організмів, що утворюють єдину систему і переслідують єдину мету - здоров'я всього організму. Можна навести ще один приклад такої єдиної екосистеми - це ліс з усіма населяють його істотами і організмами.

Всередині і на поверхні нашого тіла містяться трильйони мікроорганізмів. Ці мікроорганізми складаються з таких видів:

  • бактерії;
  • гриби (в тому числі і дріжджі);
  • віруси;
  • найпростіші.

Мікробом кожної людини унікальний. Немає двох людей з однаковим набором мікроорганізмів, навіть у близнюків вони різні.

Щоб мікроорганізм назвати пробиотиком, він повинен мати кілька характеристик:

  • він повинен бути ізольованим від людини;
  • він може вижити в кишечнику після прийому їжі (будучи з'їденим);
  • він повинен мати доведену користь для організму людини;
  • його вживання має бути абсолютно безпечним.

Де корисні пробіотики (мікроби) живуть в нашому організмі?

Найбільш поширеним місцем, пов'язаним з корисними бактеріями, є наш кишечник (в основному, товста кишка). Також в нашому тілі існує кілька інших місць, в яких містяться хороші мікроби:

  • Ротова порожнина;
  • піхву;
  • сечовипускальний канал;
  • шкіра;
  • легкі.

Концепція прибутків Міжнародної наукової асоціації по пробіотиків і пребіотиків (ISAAP)

Прибуток це «живі мікроорганізми, які при введенні в адекватних кількостях приносять користь здоров'ю господаря

У жовтні 2013 року Міжнародна наукова асоціація по пробіотиків і пребіотиків (ISAPP) організувала зустріч клінічних та наукових експертів по пробіотиків (за спеціальностями: гастроентерологія, педіатрія, сімейна медицина, кишкова мікробіота, мікробіологія пробіотичних бактерій, мікробна генетика, імунологія і ін.). Метою цієї зустрічі було перегляд і актуалізація концепції пробіотиків. Було вирішено використовувати такий концепт прибутків: «живі мікроорганізми, які при введенні в адекватних кількостях приносять користь здоров'ю господаря». Вони також визначили продукти, що містять пробіотики, і продукти, що містять живі або активні культури, і встановили наступні критерії:

  1. Критерії живий або активної культури:
  • Будь-яка їжа з ферментаційним мікробом
  • Підтвердження життєздатності на мінімальному рівні, що відбиває типові рівні, спостерігаються в ферментованих продуктах, імовірно складає 1 × 109 КУО на порцію
  • Ніяких конкретних досліджень або доказів не потрібно, щоб зробити цю заяву.

2. Критерії прибутків для продуктів, які не претендують на звання продукту, що виявляє вплив на здоров'я:

  • Член (и) безпечного виду, що підтверджується достатніми доказами загального сприятливого впливу на людину або безпечного мікроба (ів) з властивістю (наприклад, структурою, діяльністю або кінцевим продуктом), з достатніми доказами загального благотворного впливу на людину
  • Доказ життєздатності на відповідному науковому рівні.

3. Критерії прибутків для продуктів, які претендують на звання продукту, що виявляє вплив на здоров'я:

  • Певний пробіотичний штам (и)
  • Доказ доставки життєздатного штаму (ів) в ефективній дозі в кінці терміну придатності
  • Переконливі докази, необхідні для конкретного штаму (ів) або комбінації штамів в зазначеному показанні здоров'я

Як працюють пробіотики?

Прибуток роблять позитивний вплив на внутрішні клітини поверхні кишечника

Основне завдання прибутків полягає в підтримці здорового балансу в організмі. Коли ми хворіємо, шкідливі бактерії проникають в наше тіло, їх кількість збільшується і це вибиває організм з рівноваги. Корисні бактерії допомагають боротися з шкідливими бактеріями і відновлюють баланс. Хороші бактерії підтримують здоров'я, стабілізують імунну систему, контролюють розвиток запального процесу.

Певні види корисних бактерій також:

  1. Допомагають організму перетравлювати їжу.
  2. Контролюють життєдіяльність шкідливих бактерій.
  3. Беруть участь в синтезі вітамінів.
  4. Роблять позитивний вплив на внутрішні клітини поверхні кишечника тим самим запобігаючи всмоктування в кров продуктів життєдіяльності шкідливих бактерій, які можуть потрапити в організм з їжею або напоями.
  5. Беруть участь в розщепленні і всмоктування ліків.

Найбільш поширені типи пробіотичних бактерій

Основне завдання прибутків полягає в підтримці здорового балансу в організмі. Коли ми хворіємо, шкідливі бактерії проникають в наше тіло, їх кількість збільшується і це вибиває організм з рівноваги. Корисні бактерії допомагають боротися з шкідливими бактеріями і відновлюють баланс.

Загальні види прибутків

Найбільш часто вживаними пробіотиками є штами двох основних видів. Ці види також є найбільш вивченими пробіотиками:

  1. Біфідобактерії (Bifidobacteria) цей вид бактерій зазвичай використовується в харчових продуктах і харчових добавках. Їх функції:
  • підтримують імунну систему
  • обмежують зростання шкідливих бактерій в кишечнику
  • допомагають в розщепленні лактози на поживні речовини, які організм може використовувати.
  1. Лактобактерії (Lactobacillus) цей вид бактерій виробляє лактазу, фермент, який розщеплює лактозу.
  • Ці бактерії також виробляють молочну кислоту.
  • Молочна кислота допомагає контролювати популяцію шкідливих бактерій.
  • Вони також служить «м'язовим паливом» і збільшує засвоєння організмом мінералів.

Бактерії Lactobacillus зустрічаються в натуральному вигляді в роті, тонкому кишечнику і піхву.

Загальні штами пробіотиків  

Пробіотичні штами є генетичними підтипами видів. Кожен пробіотичний штам різному вплив на організм. Ви можете зустріти назви пробіотичних штамів на етикетках продуктів харчування або добавок в поєднанні з назвою виду. Наприклад, види Bifidobacteria або Lactobacillus часто скорочено позначають як B. або L. і об'єднують під назвою окремого штаму, таким як acidophilus. Це дає вам пробиотик L. acidophilus. Таким чином назва буде відображатися на етикетках продуктів харчування або харчових добавок.

Найпоширеніші штами пробіотиків, які ви можете зустріти на етикетках продуктів харчування і харчових добавок:

  1. Bifidobacterium animalis
  • Цей штам входить до складу інгредієнтів йогурту Dannon Activia і був створений для маркетингових цілей компанії
  • Він покращує роботу шлунково-кишкового тракту і бореться з харчовими «поганими» бактеріями
  • Також вважається, що саме цей штам значно впливає на імунну систему.

2. Bifidobacterium breve  

  • Цей штам живе в нашому шлунково-кишковому тракті і в піхві. В обох місцях він бореться з зухвалими інфекцію бактеріями або дріжджами
  • Також він допомагає нашому організму засвоювати живильні речовини шляхом зброджування цукру
  • Також він розщеплює рослинні волокна, що робить їх більш засвоюваними

3. Bifidobacterium lactis

  • Отримують з сирого молока
  • Входить до складу інгредієнтів пробіотичної дитячої суміші Nestle під назвою Good Start Natural Cultures
  • Входить до складу закваски для сиру, сирів

4. Bifidobacterium longum  

  • Цей штам живе в шлунково-кишковому тракті
  • Бере участь в розщепленні вуглеводів
  • Володіє антиоксидантними властивостями

5. Bifidobacterium bifidum

6. Lactobacillus аacidophilus - клінічно було доведено, що вони знижують частоту виникнення діареї, пов'язаної з антибіотиками Джерело

  • Цей штам розташовується в тонкій кишці і в піхві
  • Бере участь в процесах травлення
  • Допомагає боротися з вагінальними бактеріями
  • Входить до складу йогуртовой закваски і ферментованих соєвих продуктів

7. Lactobacillus reuteri

  • Цей штам розташовується в кишечнику і в роті.
  • Одне дослідження показало, що він зменшує кількість бактерій порожнини рота, що викликають руйнування зубів. джерело  
  • Також вважається, що справляє позитивний вплив на роботу травної системи

8. Lactobacillus bulgaricus

9. Lactobacillus casei

10 .Lactobacillus gasseri

11. Lactobacillus plantarum

12. Enterococcus faecium

13. Saccharomyces boulardii

Важливо пам'ятати, що для того, щоб йогурт вважався пробиотиком, він повинен:

  • містити один з перерахованих вище штамів;
  • всі йогурти повинні бути оброблені штамами Lactobacillus bulgaricus і Streptococcus thermophilus.

Є ж ще пребіотики і та синбіотики - давайте розбиратися

Регулярний прийом пребіотиків допоможе збільшити і стимулювати зростання корисних бактерій в кишечнику

Пребіотики - це Неперетравлювані харчові інгредієнти, якими харчуються пробіотики. Вони використовуються в кишечнику, щоб збільшити популяції здорових бактерій, допомогти травленню і збільшити синтез вітамінів.

джерело пребіотиків

Основним джерелом пребіотиків є клітковина. У натуральному вигляді вони зустрічаються у фруктах і овочах, але ви також можете приймати їх у формі харчових добавок. Хоча все пребіотики є волокнами, не всі волокна є пребіотиками. Звичайні форми харчових волокон, присутні в більшості рослинних харчових продуктів та зернових, менш вибірково ферментують бактеріями в кишечнику і позбавлені деяких переваг для здоров'я, що демонструються пребіотиками.

пребіотичні продукти

Пребіотики м ожно знайти в деяких харчових продуктах, таких як, наприклад, цибуля, часник, цибуля-порей, топінамбур, спаржа і банани. Однак, щоб отримати будь-які значні переваги для здоров'я з цих джерел, вам доведеться споживати великі порції.

пребіотичні добавки  

Регулярний прийом пребіотиків допоможе збільшити і стимулювати зростання корисних бактерій в кишечнику. Пребіотичні добавки містять ферментіруемие волокно, яке забезпечує їжу для лактобацил і біфідобактерій. Пребіотичні добавки відрізняються від пробіотичних добавок тим, що вони не є живими бактеріями, мають високу стабільність, не схильні до дії тепла і кислотності і не зачіпають кишечник. Важливо відзначити, що не всі пребіотики однакові, і деякі з них більш цілеспрямовані по типу бактерій, які вони годують.

Що таке синбіотики?

Синбіотики - це суміш корисних бактерій (пробіотики) і клітковини (пребіотики).

Це добавки, які містять пробіотичні штами на додаток до пребіотиків.

перевага синбіотиків

Деякі дослідники говорять, що пробіотики можуть стикатися з «труднощами виживання» при проходженні через шлунково-кишковий тракт. Іншими словами, вони насправді не завжди можуть вижити під впливом шлункового соку і дістатися до кишечника. Ідея, що лежить в основі синбіотиків, полягає в тому, що додавання пребіотиків в пробіотичну добавку може забезпечити надходження в кишечник корисних для травлення мікроорганізмів живими і здоровими. Вважається, що ці добавки особливо корисні для людей з такими захворюваннями, як синдром роздратованого кишечника і діабет.

Прибуток для конкретних станів здоров'я

Основне завдання прибутків полягає в підтримці здорового балансу в організмі.

В огляді 2018 року «Прибуток в профілактиці і лікуванні захворювань» ( Джерело ) говориться, що найпереконливіший доказ на користь пробіотиків полягає в профілактиці або лікуванні п'яти станів:

  1. Некротичний ентероколіт, запальне захворювання, яке вражає кишечник, в основному у недоношених дітей.
  2. Гостра інфекційна діарея.
  3. Гострі інфекції дихальних шляхів.
  4. Пов'язана з антибіотиками діарея.
  5. Дитячі кольки.

Прибуток для чоловіків і жінок

Ефект прибутків може бути різним у чоловіків і жінок.

У дослідженні 2014 року вчені вивчали ефект від прийому Lactobacillus rhamnosus у чоловіків і жінок з ожирінням. Джерело Результати показали, що жінки втратили вагу і зменшили кількість жиру під час випробування, і також вони зберегли цю тенденцію після завершення дослідження. У чоловіків же подібний ефект не спостерігався.

Інше дослідження серед пацієнтів носіїв сальмонели показало, що ефект від прийому Lactobacillus plantarum варіюється в залежності від статі. Джерело Хоча автори дослідження бачили мало доказів того, що цей пробіотик може лікувати сальмонелу, вони відзначили, що при цьому чоловіки і жінки по-різному відображали симптоми інфекції і швидкість очищення біологічних тканин організму від інфекції.

Все ж вченим необхідно провести більше досліджень, щоб встановити, чи повинна пробіотична терапія бути різною залежно від статі людини.

Прибуток і втрата ваги

Бактерії, присутні в кишечнику людини, можуть впливати на вагу тіла.

Бактерії, присутні в кишечнику людини, можуть впливати на вагу тіла. Дослідження 2009 року показують, що люди з ожирінням мають меншу бактеріальне різноманітність. джерело

Деякі експерти припускають, що добавки з синбіотики, до складу яких входять такі штами як Lactobacillus gasseri, викликають зниження ваги. Додавання певних волокон може посилити ці ефекти. джерело

Огляд 2019 року, присвячений взаємозв'язку ожиріння і прибутків, показав, що штами бактерій пов'язані з ожирінням і що суміші пробіотичних штамів можуть бути більш ефективними при лікуванні ожиріння, ніж окремі штами. Зокрема, Bifidobacterium може бути ефективним для зниження індексу маси тіла (ІМТ). У більшості досліджень в цій області використовувалися штами Lactobacillus і Bifidobacterium. Проте, все ще залишаються без відповіді питання про конкретні штамах, тривалості лікування і відповідних дозуваннях. джерело

Прибуток для здоров'я кишечника

Проблеми в роботі кишечника можуть виникнути також після курсу антибіотикотерапії. Антибіотики можуть вбивати як погані, так і хороші бактерії

Прибуток також можуть бути корисні для вирішення проблем з кишечником. Його оболонка іноді може бути пошкоджена, що може привести до її проникності. Це може дозволити молекулам проникнути в кровотік і викликати запалення або імунні реакції.

Проблеми в роботі кишечника можуть виникнути також після курсу антибіотикотерапії. Антибіотики можуть вбивати як погані, так і хороші бактерії. Іноді це може викликати у людини симптоми діареї при їх прийомі. Джерело Однак навіть одночасний прийом пробіотиків може допомогти населенню кишечника корисними бактеріями і послабити будь-які симптоми діареї.

Наприклад, пробіотичні дріжджі Saccharomyces boulardii можуть бути ефективні в профілактиці і лікуванні діареї, що виникає при прийомі антибіотиків або після інфекції. Дріжджі також можуть бути ефективними при лікуванні синдрому роздратованого кишечника і запального захворювання кишечника. джерело

Прибуток від запорів

Дослідження показують, що пробіотики можуть скоротити час проходження їжі через шлунково-кишковий тракт. Тобто з пробиотиком час, необхідний для того, щоб їжа пройшла весь шлях і закінчилася актом дефекації, займає 12,4 години. Кількість же актів дефекації збільшилася на 1,3 в тиждень. Штам Bifidobacterium lactis, мабуть, найбільш ефективний для поліпшення часу проходження кишечника, частоти і консистенції стільця, а також метеоризму. джерело

Прибуток для дітей

Прибуток роблять позитивний вплив на кишечник немовлят під час кольок

Дитячі кольки

  • Причина кольок у немовлят до сих пір не зовсім зрозуміла і важко пояснити. Багатьом батькам відомо, що через кольок діти можуть плакати без зупинки до трьох годин в день і більше при тому, що вони отримують необхідне живлення і справно набирають вагу. Дослідження показали відмінності в мікробному співтоваристві травного тракту між немовлятами, у яких є коліки, і тими, у кого їх немає.
  • У 2018 році було проведено дослідження про взаємозв'язок прибутків (зокрема Lactobacillus reuteri) і кольок у немовлят. В експерименті взяли участь 471 немовля. Батьки відзначили зменшення часу денного плачу більше ніж в два рази. (Який визначається як зменшення більше, ніж половини часу щоденного плачу)

джерело

некротичний ентероколіт

  • Некротичний ентероколіт - це серйозне, іноді смертельне захворювання, яке зустрічається у недоношених дітей. Воно пов'язане з травмами або ушкодженнями кишкового тракту, що призводить до відмирання кишкової тканини
  • Огляд 23 досліджень, проведених у 2017 році (7 325 дітей), показав, що пробіотики допомагають запобігти некротичний ентероколіт у дітей з дуже низькою масою тіла при народженні. Проте, результати окремих досліджень варіювалися; не всі показали вигоду. Прибуток, які включали як Lactobacillus, так і Bifidobacterium, мабуть, давали кращі результати, але було неможливо визначити найбільш корисні штами в цих великих групах бактерій. джерело

Сепсис у немовлят

  • Сепсис - це серйозне захворювання, при якому організм надає шкідливу, переважну реакцію на інфекцію. Це може привести до того, що основні органи і системи організму перестають працювати належним чином. Особливо схильні до ризику розвитку сепсису недоношені діти.
  • Огляд 37 досліджень (9 416 учасників) показав, що пробіотики допомагають знизити ризик розвитку сепсису у недоношених дітей. джерело

Інші переваги пребіотиків  

Існує безліч наукових підтверджених результатів про переваги пробіотиків.

Існує також велика кількість підтверджених результатів про інші переваги пробіотиків.

  1. Запалення: пробіотики зменшують системне запалення, що веде причину багатьох захворювань. джерело
  2. Депресія і тривога. Пробіотичні штами Lactobacillus helveticus і Bifidobacterium longum зменшують симптоми тривоги і депресії у людей з клінічною депресією. джерело  
  3. Холестерин в крові: є дані, що деякі пробіотики знижують загальний і «поганий» рівень холестерину ліпопротеїнів низької щільності. джерело  
  4. Артеріальний тиск: пробіотики також можуть викликати помірне зниження артеріального тиску. джерело
  5. Імунна функція. Кілька пробіотичних штамів можуть посилювати імунну функцію, що може привести до зниження ризику інфекцій, в тому числі застуди. джерело
  6. Здоров'я шкіри: є деякі докази того, що пробіотики можуть бути корисні при прищах, розацеа і екземі, а також при інших шкірних захворюваннях. джерело  

Це лише невелика частина загальних переваг пробіотиків, оскільки поточні дослідження вказують на широкий спектр наслідків для здоров'я.

Наскільки безпечні пробіотики?

Обов'язково проконсультуйтеся зі своїм лікуючим лікарем перед початком прийому пробіотичної добавки.

Оскільки мікроби, які використовуються в якості пробіотиків, вже існують у вашому організмі, пробіотичні продукти і добавки зазвичай вважаються безпечними.

Вони можуть викликати алергічні реакції, а також можуть викликати легкий розлад шлунка, діарею або метеоризм і здуття живота протягом перших кількох днів після початку їх прийому.

Є певні категорії людей, які повинні дотримуватися обережності при використанні пробіотичних добавок через високого ризику зараження:

  • Люди з ослабленою імунною системою (наприклад, проходять хіміотерапію)
  • Ті, хто має серйозні захворювання
  • Перенесли недавно операцію
  • Слід також бути обережними при призначенні пробіотиків хворим дітям

Обов'язково проконсультуйтеся зі своїм лікуючим лікарем перед початком прийому пробіотичної добавки.

Чи можуть пробіотики завдати шкоди організму?

Для більшості здорових людей пробіотики не завдають шкоди і вже накопичений великий досвід їх безпечного використання. Вони, як правило, вважаються безпечними, і їх часто "дають спробувати", щоб подивитися, чи можуть вони допомогти з тими чи іншими захворюваннями.

Проте ризик прояву побічних ефектів прибутків вище у людей з важкими захворюваннями або з ослабленою імунною системою.

Коли пробіотики розглядаються для осіб з високим ризиком, таких як недоношені діти або тяжкохворі стаціонарні пацієнти, потенційні ризики прибутків слід ретельно зіставляти з їх перевагами.

Можливі, але малоймовірні побічні ефекти:

  • розвиток інфекції
  • Розвиток стійкості до антибіотиків і передачу генів стійкості до антибіотиків від пробіотичних мікроорганізмів до інших мікроорганізмів в травному тракті
  • Вироблення шкідливих побічних продуктів

Існує безліч досліджень по темі прибутків. Вчені намагаються визначити, коли і як їх слід використовувати, а також наскільки вони ефективні. У будь-якому випадку обов'язково поговоріть зі своїм лікуючим лікарем перед початком прийому пробіотичних добавок. джерело

Як правильно вибрати і приймати пробіотик

Основна рекомендація по прийому пробіотиків: щодня приймати не менше мільярда колонієутворюючих одиниць (КУО)

При виборі пробіотичної добавки насамперед звертайте увагу на виробника. Це повинен бути перевірений добре зарекомендував себе бренд з високими стандартами виробництва. Виробники постійно намагаються підвищити ефективність пробіотиків, використовуючи різні методи (наприклад, мікроінкапсуляції), щоб захистити пробіотики від навколишнього середовища, збільшуючи шанси бактерій на виживання і ефективність.

  • Обов'язково дотримуйтесь вказівок на етикетці про те, як приймати препарат. Кожна упаковка матиме конкретну інформацію, засновану саме на цей продукт.
  • Склад прибутків повинен бути високої якості з живими культурами. Вище ми говорили про те, як штами пробіотиків позначаються на препаратах. Уважно вивчіть складу.
  • Для ефективності пробіотика дуже важливо правильне зберігання препарату. Зберігайте його відповідно до інформації виробника (при кімнатній температурі, в холодильнику і ін.).
  • Приймайте препарат відповідно до рекомендацій в інструкції - під час їжі або перед сном або натщесерце. Це важливо для ефективності впливу. Хоча більшість прибутків рекомендується приймати вранці під час їди.

«Приймайте пробіотики за сніданком», - пропонує дієтолог Роберт Хобсон. «Було показано, що цей час, коли бактерії мають найбільші шанси на виживання в кислому середовищі кишечника. Коли ви приймаєте їх, намагайтеся уникати занадто кислих продуктів, таких як безалкогольні напої і соки, дуже гарячу їжу чи алкогольні напої. Така їжа може вбити мікроби і вплинути на користь вашої пробіотичної добавки ». джерело

    • Бактерії повинні бути здатні виживати в організмі і в стані переживань власникам

Приклади пробіотичних препаратів на нашому сайт

FAQ - Часті питання:

Когда я увижу эффект от приема пробиотиков? Моя подруга говорит, что она не заметила никаких изменений после месяца приема

Пробиотики не работают для всех одинаково. Ваш уникальный генный состав, возраст, здоровье, бактерии, которые у вас уже есть, стиль питания влияют на работу пробиотиков. Помимо этого есть еще несколько причин, по которым пробиотик может не эффективен: 

  • Недостаточная дозировка (слишком мало КОЕ). 
  • Вы не соблюдаете правила приема (например, с едой или натощак). Строго следуйте рекомендациям из инструкции к препарату. 
  • Не все штаммы подходят для вашего конкретного симптома. 
  • Качество продукции – это обязательно должны быть живые культуры. Одной из самых больших проблем с пробиотиками является их хрупкая природа. Они должны пережить процесс производства, хранения и желудочной кислоты, и только после всех этих испытаний они начнут работать в вашем кишечнике. 
  • Ненадлежащее хранение. Влажность, жара и свет также могут отрицательно влиять на пробиотики. Некоторые из них должны храниться исключительно в прохладном месте.

Нужно ли принимать пробиотики после каждого приема антибиотиков?

Антибиотики часто необходимы для борьбы с инфекцией. Однако, в то время как антибиотики убивают вредные бактерий, они также выводят из организма полезные бактерии. У некоторых людей развивается диарея после приема антибиотика. У других людей это может привести к тому, что действительно вредные бактерии захватывают и наполняют кишечник, например, с помощью Clostridium difficile. Задача приема пробиотиков после приема антибиотика заключается в том, чтобы снова заселить кишечник полезными бактериями, которые были уничтожены антибиотиками, и перезагрузить вашу систему.

Зміст
  • Чому пробіотики так важливі для кишечника?
  • Ілля Мечников - «батько прибутків»
  • Давайте розберемося, що ж таке пробіотики?
  • Концепція прибутків Міжнародної наукової асоціації по пробіотиків і пребіотиків (ISAAP)
  • Як працюють пробіотики?
  • Найбільш поширені типи пробіотичних бактерій
  • Є ж ще пребіотики і та синбіотики - давайте розбиратися
  • Прибуток для конкретних станів здоров'я
  • Прибуток і втрата ваги
  • Прибуток для здоров'я кишечника
  • Приклади пробіотичних препаратів на нашому сайт
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.