Диспепсія відноситься до захворювань травної системи. Характеризується порушенням функціонування органів травлення, в результаті чого не відбувається повного розщеплення продуктів харчування. Залежно від локалізації проблемної ділянки виділяють кілька видів диспепсий:
Також виділяю гнильну, бродильно, жирову диспепсії. Кожна характеризується неправильним переварюванням продуктів.
Диспепсія: причини
Кожен вид диспепсії має свою причину виникнення. Вона також може розвиватися як вторинний ознака якогось недуги, наприклад, раку шлунка або виразки.
Основними причинами є:
Симптоматика може бути абсолютно різною і залежить від виду захворювання. Найпоширенішими є:
діагностика диспепсії
Спочатку лікарем проводиться ретельне опитування хворого, так як диспепсія є збірним розладом, то важливо визначити проблемну зону і різновид захворювання.
Лабораторні дослідження включають:
До інструментальних методів належать:
профілактика диспепсії
В якості профілактичних заходів ефективним є профілактика тих захворювань, які викликають дана недуга. Важливо стежити за роботою шлунково - кишкового тракту, вчасно попереджати розвиток відхилень у функціонуванні органів.
Необхідна наступна профілактика:
Всі ці фактори дозволять налагодити роботу травної системи, а значить стануть хорошою профілактикою диспепсії.
Корисні продукти:
Шкідливі продукти:
Підпишіться на розсилку